Administrar

"Crónica de los avatares de mis cánceres y sus secuelas" (de laringe, de piel, de pulmón) y otros asuntos, y traducción de artículos de "Anotacions més o manco impertinents".

“Sexconsulta”, marcha atrás

mirollull2 | 05 Diciembre, 2005 20:23

Soy un mal pensado, no lo puedo remediar. Y a veces no acierto. Como hoy, que al coger el diario –El Mundo / El Día de Baleares, que a mi no me ensucia las manos ni el cerebro– me he dicho: ¡ya estamos, otra vez!, cuando de en primera plana he leído: « El PP exigirá que ningún español pueda ser perseguido por utilizar su lengua».

Pero no, me había anticipado: no era otra frase “sacada de contexto” como las que ha venido publicando sobre la guía culinario-sexual educativa cireriana.

Ahora el diario ha dejado de hablar de la guía, quiero pensar que porque el ayuntamiento la ha retirado, igual que entre ayer y hoy, ha quitado los carteles grandes de las paradas de la EMT y los pequeños de las cristaleras de las tiendas.

¿Cómo es posible que una cosa tan útil, bien pensada, y de finalidad educativa oportuna y necesaria, y que además se ha lanzado con una costosa campaña publicitaria, por cuatro críticas absurdas y retrógradas que recibe, el dignísimo ayuntamiento de Palma dé marcha atrás?

Yo esperaba tener más aclaraciones por el diario –a mi edad ya no es probable que recibiera un ejemplar–, para ver si, como sospecho, sólo le podía hacer un reproche: no ser completa, cosa que es presumible habiendo leído las manifestaciones de la alcaldesa sobre la hace poco legislada, la un poco rara, especie matrimonial.

Me quedaré sin saber si esta guía es un poco machista y si deja de lado la pertinente referencia educadora para lesbianas y gays.

comentarios

  1. Fragment guia sex pp
    Aquest fragment va ser publicat al Diari de Girona: L´Ajuntament de Palma aconsella als adolescents «afaitar-se el borrissol per tenir el penis més gran» L'Ajuntament de Palma de Mallorca, governat pel PP, dóna una sèrie de consells als adolescents que estan acomplexats per la mida del seu penis. El consistori suggereix en la guia d'educació sexual que acaba d'editar -Sexconsulta- que s'«afaitin o retallin el borrissol si volen sentir que tenen el penis més gran». Aquest manual destaca que aquesta tècnica està avalada per «les estrelles de la pornografia», que la utilitzen habitualment. Així mateix, la regidoria d'Educació que comanda Rafael Durán, insta els nens que mirin el seu membre viril «de dalt a baix i no al revés». Perquè, pel que sembla, segons subratlla el manual dirigit per aquest regidor, si es fa en el sentit contrari «es produeix un efecte visual enganyós». Seguint amb la suposada preocupació dels joves per la mida del seu òrgan sexual, el consistori palmesà es dirigeix als nens amb sobrepès perquè s´aprimin. Però no ja per una qüestió de salut, sinó perquè «el penis no s´engreixa com la resta del cos». En aquest sentit l'Ajuntament del PP subratlla que un adolescent obès «no ha de comparar el seu cos amb el seu penis», ja que «tindrà la sensació que el penis és petit». No obstant això, precisa, amb l'objectiu de tranquil·litzar els joves que estan obsessionats per la dimensió del seu membre, que els «penis més petits i prims en general creixen més durant l'erecció que la resta». Després d'il·lustrar els receptors de la guia amb els consells citats, el consistori popular recorda les dimensions «mitges» que solen tenir els òrgans sexuals masculins dels espanyols. Recorre a «un estudi de l'Associació Espanyola d'Andrologia publicat el febrer de 2001» en el qual «s'estableix que la longitud mitjana del penis en erecció és de 13,5 centímetres, corresponents a un diàmetre de 3,82». Per contra, «un penis sense erecció, flàccid, té aproximadament uns 7,7 centímetres de longitud però 2,5 de diàmetre». L´estudi «s´ha basat en 582 hombes caucàsics i d´edats compreses entre els 22 i els 75 anys». L´Ajuntament tranquil·litza els nens assegurant que «la mida no té res a veure amb el plaer».
    lKc | 06/12/2005, 08:25
Añadir comentario
Para evitar el spam, no se permite escribir http en los comentarios.

Los comentarios son moderados para evitar spam. Esto puede hacer que tu escrito tarde un poco en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS